Yazgı Atölyesi 25 %

Yazgı Atölyesi

95.25 TL 127.00 TL
  • Sayfa Sayısı : 179
  • Kağıt Kalitesi : Enzo
  • Ebatlar : 13.5 x 21 x 1.5
  • Barkodu : 9786052494110

Gabriel Garcia Marquez anılarını kaleme aldığı son kitabına ‘Anlatmak İçin Yaşamak’ adını vermişti. Kimi yazarlar anlatmak için yaşarlar… Bir de, anlatılası hayatlar yaşamış olanlar vardır. Hasan Dönmez anlatılası hayatlar yaşayanlarımızdan. Hayata farklı noktalarda başlamış ve yakın zamana kadar yan yana gelememiş olsak da, yaşadığımız hayatların kesiştiği noktalar olmuş. Gecekondularda faşizme karşı direnilen, Mamak´ta insanlık onurunun ayakta tutulmaya çalışıldığı günler… O hayat, Hasan Dönmez´in şahsında, bir pazarcıdan yapmacıksız, sahici bir dille yazan bir romancı yaratmış.
-L. Doğan Tılıç-

Hasan Dönmez bu eserinde, ülkemizde 1960’lardan başlayarak günümüze kadar görev yapmış üst düzey Amerikalıların yazdıkları kitaplar, konferanslar, hatıralar, röportajlar ve medyada çıkan haberler üzerinde iki buçuk yıllık bir araştırma yaptıktan sonra bu güzel ülkenin ve üzerinde yaşayanların alın yazılarının gerçekte kimler tarafından, nerelerde ve nasıl yazıldığını okurlarına roman tadında, hem de kendisine özgü kara- mizah diliyle anlatıyor.

Bu romanda anlatılan hikaye hepimizin hikayesidir. Bir zamanlar yaşadığımız, sadece geçmişte kalan bir hikaye de değildir bu. Yıllardır yaşadığımız, şu anda da yaşamakta olduğumuz, gelecekte de yaşayacağımız acılı yaşam hikayemizi sıradan bir aşçı olan Gırgır Niyazi’nin şahsında ülkemizin sinsice nasıl sömürüldüğünü,
iktidarların nasıl değiştirildiğini, kilit noktalardaki insanların nasıl satın alındıklarını…okurken, bazen kahkahalarla gülecek, bazen de beyninizde şimşekler çakarak derin düşüncelere dalacaksınız…

Eğer siz de, istememiş de olsanız, dahil edildiğiniz oyundaki rolünüzü görmek, bu ülkenin ve halkın kaderini kimlerin yazıp çizdiğine tanıklık etmek istiyorsanız başa dönüp sayfaları çevirmeye başlayın.

Henüz ürüne yorum yapılmamıştır. İlk sen yorum yapmak ister misin ?