Yaşamayı Öğrenmek (Siperdeki Bayraklar) 40 %

Yaşamayı Öğrenmek (Siperdeki Bayraklar)

207.00 TL 345.00 TL
  • Sayfa Sayısı : 584
  • Kağıt Kalitesi : enzo
  • Ebatlar : 13.5 x 21 x 3.3
  • Barkodu : 9786253741358

Sovyet eğitimcisi, sosyal hizmet uzmanı ve yazar. Sovyetler Birliği´ndeki en etkili eğitim teorisyeni oldu; eğitim teorisi ve pratiğindeki ilkelerin teşvik edilmesiyle birlikte Sovyet pedagojisinin kurucularından biri olarak , kendi kendini yöneten çocuk kolektiflerinde yetiştirme teorisi ve metodolojisini geliştirdi ve üretken emek kavramını eğitim sistemine dahil etti.
"Sovyet eğitiminin babası" olarak anılan Anton Makarenko, bu eseri SSCB´nin ilk günlerinde kimsesiz ve yetimlere yönelik bir çalışmadır. Okul müdürü olarak yaşadığı deneyimlere dayanarak yazmıştır. En büyük pratik öğretmen, harika bir yazar ve ergen psikolojisi konusunda keskin bir uzman olan Anton Semenovich Makarenko, zor çocukları "yeniden eğitme sistemi" ile dünya çapında tanındı. Ölümünden yarım yüzyıl sonra, UNESCO tarafından 20. yüzyılda eğitimsel düşünme biçimini belirleyen dört sütundan (John Dewey, Georg Kerschensteiner ve Maria Montessori ile birlikte) biri olarak adlandırıldı. Yaşamayı Öğrenmek Hayata Giden Yol´un devamıdır.
"Hayata Giden Yol´da, bir topluluktaki insanı en iyi nasıl tanımlayacağımı, insanın kendisiyle olan mücadelesini ve topluluğun kendi değeri ve kişiliği için verdiği mücadeleyi nasıl tanımlayabileceğim sorusunu ele aldım; bunlar daha fazla olabilen mücadelelerdir. Yaşamayı Öğrenmek´te, içinde çalışmaktan keyif aldığım o harika topluluğu, onun iç hareketlerini, yaşamını ve çevresini anlatmak istiyordum."
"John Dewey Amerika´da eğitimde ne ise, Anton Makarenko da Sovyet eğitiminde oydu. Ukraynalı Makarenko, II. Dünya Savaşı´ndan sonra yetimlere ders verdi ve yöntemleri Stalin dönemi eğitimine model oldu. "Sizin son derece önemli ve şaşırtıcı derecede başarılı eğitim deneyiniz dünya çapında önem taşıyor."
Maksim Gorki

Henüz ürüne yorum yapılmamıştır. İlk sen yorum yapmak ister misin ?