Yapılarda Hasar Tespiti

Yapılarda Hasar Tespiti

20.00 TL
  • Sayfa Sayısı : 185
  • Kağıt Kalitesi : Kuşe
  • Ebatlar : 16 x 24 x 1.3
  • Barkodu : 9786059965804

Ürün geçici olarak temin edilememektedir.
Meslek yaşamımın yaklaşık otuz yılında, ülkemizde tanık olduğumuz depremlerde, teknik eleman, gözlemci, yönetici, projeci veya yapımcı olarak çalıştım. Bu çalışmalarda, hasartespiti yapan teknik elemanların hangi konularda yetersizoldukarına tanık oldum.
Deprem olayı, sıkça rastlanılan bir olay değildir. Dolasıyla böyle özel ve nadir olaylarda deneyim kazanmak kolay değildir. Ancak, konuyla ilgili bilgi edinmek mümkündür. Hasar tespitigibi çok karmaşık bir konuda sadece bilgi de yeterli değildir. Edinilen bilgilerin uygulama ile pekiştirilmesi gerekmektedir.
Tanık olduğum ve özellikle yönetici olarak çalıştığım dönemlerde, teknik elemanlara yararlanmaları için kaynak belirtmekte sıkıntılar yaşandığına tanık oldum. Deprem konusunda çok sayıda kaynak bulunmasına karşın, hasar tespitinde aynı şeyi söylemek mümkün değildir.
Tanrı korusun, dileriz ki hiç tanık olmayalım, ama deprem kuşağında yaşadığımız için maalesef zaman zaman depremlere tanık olmaktayız ve olacağız. Deprem sonrası hasar tespitinde kaynak olarak kullanılması amacıyla, hazırlanan bu eser, mevcut binalar içinde de kulllanılabilecektir. Meslekdaşlarıma yararlı olabileceğini ümit ediyor, eseri depremde ve göçen yapılarda yaşamını yitirmiş olanlara adıyorum.

Henüz ürüne yorum yapılmamıştır. İlk sen yorum yapmak ister misin ?