Türk Devrimi Ve Hindistan Özgürlük Hareketi (İkinci El) 50 %

Türk Devrimi Ve Hindistan Özgürlük Hareketi (İkinci El)

14.00 TL 28.00 TL
  • Sayfa Sayısı : 160
  • Ebatlar : 14 x 21.5 x 1
  • Barkodu : 12300003317

Ürün geçici olarak temin edilememektedir.
Türk Devrimi ve Hindistan Özgürlük Hareketi, bir başkaldırı ve devrim olan Türkiye´deki ulusal kurtuluş hareketinin, özünde yavaş ve uysal bir süreç olan Hindistan’daki özgürlük hareketi üzerinde yarattığı kalıcı etkiyi konu almaktadır. Türkiye’deki bu gelişmeye Hindistan’ın önce Müslüman sonra Hindu katılımıyla verdiği tepki çok hızlı ve içtenlikli olmuştu.

Bu gelişme yalnız seçkinleri değil, sokaktaki sıradan kişileri, onlardan oluşan kitleleri de kendine çekti ve Müslüman ya da Hindu demeden ortak hedefte birleştirdi. Bu birleşmenin daha önce örneği yoktu. Ankara’da örgütlenip gelişen akım emperyalizmin bastırmaya çalıştığı yenilgiyi kabullenmedikten başka, eski imparatorluğun siyasal mirası yerine ulus gerçeğini getirmiş, Hindistan’a da özgürlük umudu vermişti.

Türkiye’nin geleceğini etkileyen olaylar zinciri Hindistan’a da esin kaynağı olmuş, bu büyük yarımadanın geleceğini Anadolu’dan etkileyen bir öğe olmuştu. Prof. SADIQ’in bu araştırması, çoğu ilk elden olmak üzere, Türk ve Hint kaynaklarına dayanmakta, bu arada hiç bilinmeyen ya da az bilinen önemli bilgiler de sunmaktadır. Bu özellikleriyle kendi yakın tarihimize de bir katkıdır.

Henüz ürüne yorum yapılmamıştır. İlk sen yorum yapmak ister misin ?