Seyyahların Gözüyle Eskişehir 40 %

Seyyahların Gözüyle Eskişehir

60.00 TL 100.00 TL
  • Sayfa Sayısı : 128
  • Kağıt Kalitesi : Enzo
  • Ebatlar : 13.5 x 21 x 1
  • Barkodu : 9786254070297

“Eskişehir, Anadolu coğrafyasında avantajlı bir konuma sahip bir kenttir. Anadolu’nun önemli karayollarının kavşağında bulunması, Eskişehir’i hemen her devirde önemli kılan bir özellik olmuştur. Kentin bu avantajından kaynaklanan pek çok getiriyi her dönemde kullandığı anlaşılıyor. Bölgenin önemini en çok artıran gelişme, Osmanlı Türkleri’nin Eskişehir’in yer aldığı bölgede büyümeleri ve imparatorluğa giden yolda temelleri atmalarıdır. Eskişehir’in tarihi pek çok farklı döneme ayrılarak incelenebilir. Türkler öncesi, Selçuklu, Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti dönemlerinin her birinde Eskişehir’de siyasal, sosyal, kültürel ve ekonomik içerikli önemli gelişmeler olmuştur.”

“Günümüzde gelişmiş bir büyükşehir olan ve son yıllarda turizmin de canlanmaya başladığı Eskişehir, 19. yüzyılın son çeyreğinde bakımsız, sessiz, gelişmemiş bir şehir olarak anımsanır. Berlin-Bağdat Demiryolu’nun gelişi şehri pek çok yönden hareketlendirmeye başlar. Ekonomik, idari ve ticari açılardan gelişen şehir, göçlerin de katkısıyla sosyal ve kültürel anlamda da değişime uğrar.”

Beş farklı makalenin derlenmesiyle oluşan Seyyahların Gözüyle Eskişehir; okuyucuyu tren istasyonlarından otellere, demiryollarından Mevlihanelere uzanan tarihî bir yolculuğa davet ediyor.

Henüz ürüne yorum yapılmamıştır. İlk sen yorum yapmak ister misin ?