Rusça Türkçe - Türkçe Rusça Sözlük 40 %

Rusça Türkçe - Türkçe Rusça Sözlük

193.20 TL 322.00 TL
  • Sayfa Sayısı : 536
  • Ebatlar : 13.5 x 21 x 3
  • Barkodu : 9786052496084

Rusça’da kelime bir, iki veya daha çok sesten oluşur. Bağlaçlar, öntakılar, zamirler çok kısa kelimeler olmalarına rağmen, konuşmamızda önemli yer edinmekteler. Rusça’da bağlaçlar, öntakılar ve zamirler bir veya iki sesten oluşur. Örnek: bağlaçlar – ?, ?, ??; öntakılar – ?, ?, ?, ??, ??; zamirler – ??, ??, ??, ?? vs.
Sesler ve harfler kelimede her zaman birbirlerine uymayabilirler. Örnek: ???, ????, ???? kelimelerinde sesler ve harfler yazıldıkları gibi okunurlar; fakat ?????, ???? kelimelerinde ise o yazılmasına rağmen a okunur; ??? kelimesinde sonunda bulunan ? harfi ise ? gibi okunur.
Bazen, tıpkı ???? kelimesindeki ? sesine yumuşaklık kazandırmak için ünsüz harflerden sonra ? harfleri getirilir ve ? harfi telaffuz edilmez.
Rusça’da vurgu herhangi bir hecenin üzerinde yani birinci, ikinci, üçüncü vb. hecelerin üzerinde bulunabilir. Böylece ????? kelimesinde vurgu, birinci hecede, ??????? kelimesinde ikinci hecede, ???????? kelimesinde üçüncü hecede, ?????????? kelimesinde ise dördüncü hecededir.
Rusça’da vurgu sayesinde kelimedeki bir hece diğer hecelere göre daha kuvvetli bir şekilde okunur. Kuvvetli okunan hecedeki ünlü vurguludur, diğer ünlüler ise vurgusuzdur.

Henüz ürüne yorum yapılmamıştır. İlk sen yorum yapmak ister misin ?