New York Times Bestseller Efendi Uyandığında 40 %

New York Times Bestseller Efendi Uyandığında

111.60 TL 186.00 TL
  • Sayfa Sayısı : 288
  • Kağıt Kalitesi : enzo
  • Ebatlar : 13.5 x 21 x 1.63
  • Barkodu : 9786253741297

Herbert George Wells ( 1866 - 1946), İngiliz Bilim Kurgu Yazarı
Jules Verne gibi gelecekteki teknolojik gelişmeleri anlattığı kitaplarıyla bilimkurgu dalının öncülerinden hatta yaratıcılarından sayılmaktadır. Aynı zamanda 1920 yılında günün en önemli insanlık tarihi kitaplarından olan Outline of History (Tarihin Ana Hatları) eserini yayımlamıştır. Bu kitap Mustafa Kemal Atatürk tarafından değerlendirilmiş ve "kalıcı dünya barışı için uluslararası hükûmet" görüşü Nutuk´ta yer almıştır.
“Değişim on dokuzuncu yüzyılda çoktan gelmişti. İmtiyazlar, binlercesi bir arada oy vermeye giden cahil insan yığınlarını, ´kentli sayısızları´ kapsayacak kadar genişletilmişti. Kaynaşan bir seçmen kitlesinin doğal sonucu, parti örgütünün egemenliğidir. İktidar, Viktorya Dönemi’nde bile gizli, karmaşık ve yozlaşmış parti mekanizmasına geçiyordu. Çok hızlı bir şekilde güç, makineleri finanse eden büyük iş adamlarının eline geçti. Öyle bir zaman geldi ki, İmparatorluğun gerçek gücü ve çıkarları, gazeteler ve seçim örgütleri tarafından yönetilen iki parti konseyi arasında görünür bir şekilde yer aldı; zengin ve yetenekli adamlardan oluşan iki küçük grup, önce karşıtlık içinde, sonra da birlikte çalıştılar”
Dorlion Yayınları olarak 1910 tarihli bu değerli çalışmayı Türkçeye yeniden tercüme ederek ve düzenleyerek değerli okurlarımızla buluşturmaktan mutluyuz

Henüz ürüne yorum yapılmamıştır. İlk sen yorum yapmak ister misin ?