Misyonerlerin Gizemli Tarihi İmparatorluktan Günümüze

Misyonerlerin Gizemli Tarihi İmparatorluktan Günümüze

59.00 TL
  • Sayfa Sayısı : 230
  • Kağıt Kalitesi : Enzo
  • Ebatlar : 13.5 x 21 x 2
  • Barkodu : 9786052492574

Ürün geçici olarak temin edilememektedir.
Misyoner kolejler; Türkiye´ye dört başbakan, Nobel Ödüllü bir yazar, sayısız bilim adamı, akademisyen, gazeteci, sanatçı, sporcu, politikacı ve aynı zamanda Türkiye´nin en iyi üniversitelerinden biri olan Boğaziçi Üniversitesi´ni kazandırmış köklü bir kurum olma özelliği taşıyorlar.
Bu kitap misyonerlerin nasıl yetiştirildiği, aldıkları eğitim aşamalarını ve hedeflerine ulaşmak adına yaptıkları faaliyetleri anlatarak, okuyuculara misyonerleri yakından tanıma fırsatı sunmuştur.
Misyonerlerin tarihi serüveni, Osmanlıdan günümüze kadar ki yolculuğu dönemlere ayrılarak kitapta anlatılmaktadır.
Osmanlı döneminde misyonerlerin faaliyetleri, kopardıkları imtiyazlar ve ilk misyonerler bu kitaba konu olmuştur. Ayrıca Osmanlı İmparatorluğunun kılcal damarlarına kadar sızan misyonerler zaman zaman casusluk faaliyetlerine karıştığı ve bu sebeple de İmparatorluğun yıkılış sürecini hızlandırdığı çalışmada okuyucuya somut örneklerle anlatılmıştır.
Milli mücadele döneminde, misyoner kurumlarının işgalci emperyalist güçler tarafından kendi emelleri doğrultusunda kullandıkları, başta Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Ankara Hükümeti’nin bu konudaki düşünceleri, Büyük Millet Meclisindeki görüşmeleri, meclis tutanaklarıyla çalışmada yer almaktadır. Hem Osmanlı hem de Başbakanlık Arşivlerinden konuyu destekleyecek belgeler kaynak olarak kullanılmıştır. Bu araştırma yerli ve yabancı literatür taranarak 170’ i aşkın kaynak ve belge ile desteklemiştir. Ayrıca Misyoner Örgütlerin Rapor ve Arşivi, Konsolosluk raporları eserin son kısmında ve yeri geldiğinde çalışmanın içerisinde bu belgelere kitapta yer verilmiştir. MİT’in misyonerlerle ilgi görüşü, Milli Güvenlik Siyaset Belgesi´nde misyonerlik faaliyetlerinin ülke için tehdit olduğuna ilişkin raporu da bu çalışmanın dayanaklarındandır.
Katolik, Ortodoks ve Protestan Misyoner teşkilatları ayrı ayrı başlıklar altında derinlemesine incelenerek Osmanlıdan günümüze kadar olan etkileri çalışmada anlatılmaktadır.
Elinizde tuttuğunuz bu kitap ile misyonerlerin gizemli tarihinin günümüze kadarki serüveni gün ışığına çıkmıştır.

Henüz ürüne yorum yapılmamıştır. İlk sen yorum yapmak ister misin ?