Kayserili Bir Ticaret Ateşesinin Anıları 40 %

Kayserili Bir Ticaret Ateşesinin Anıları

14.40 TL 24.00 TL
  • Sayfa Sayısı : 494
  • Kağıt Kalitesi : Enzo
  • Ebatlar : 13.5 x 21 x 3
  • Barkodu : 9786058218314

Ürün geçici olarak temin edilememektedir.
Bu kitapta idealist bir bürokratın, devletinin ve ülkesinin hizmetine adanmışlığı; dış ticaret tarihimizde ilk ´´Hayali İhracat´´ olayını ortaya çıkarması nedeniyle ve ülkesinin çıkarını koruması uğruna maruz kaldığı haksızlıklar karşısında nasıl eğilmeyip dik durduğu, makam ve siyasi ikbal vaat ve fırsatlarına asla itibar etmediği anlatılmaktadır. Okuyucu ayrıca, Kayseri´nin 5000 yıllık tarihi geçmişinin yoğurduğu ticari yeteneğine uygun olarak yetişmiş Kayserili olan bir Ticaret Ateşesi´nin yurt içi ve yurt dışı görevlerinde yaptığı 42 yıllık hizmeti ve meslek anılarını izleme olanağı bulacaktır.
Tarık Celal Güven, Hamburg, Bonn, Münih, Bern ve Belgrad´ta, Büyükelçilik ve Başkonsolosluklarımız nezdinde 14 yıla yakın Ticaret Ateşesi ve Ticaret Müşaviri olarak görev yapmış ve ülkemizin ticari çıkarları uğruna her türlü gayret ve cesareti göstermiştir.
Kitapta, ticaretin tarihsel gelişimi ile Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerindeki dış ticaret politikamıza da kısaca değinilmektedir.
Elinizde tuttuğunuz bu ´´Söyleşi´´ ülkemizin ekonomik gelişmesi ve kalkınmasının lokomotifi olan, özellikle katma değeri yüksek sanayi ürünleri ihracatına dayalı dış ticaret konusunda sorumluluk taşıyan bürokratlarımız ile özel sektör girişimcilerimiz için örnek alınacak bir özellik ve değer taşıyor ise gaye hasıl olmuş demektir.
´´Neler yapmadık şu vatan için!
Kimimiz öldük;
Kimimiz nutuk söyledik.´´
Orhan Veli Kanık

Henüz ürüne yorum yapılmamıştır. İlk sen yorum yapmak ister misin ?