insancilkitap 40 %

Kafkasyanın Atları

300.00 TL 500.00 TL
  • Sayfa Sayısı : 299
  • Kağıt Kalitesi : Kuşe
  • Ebatlar : 21 x 30 x 1.7
  • Barkodu : 9786250000281

Ürün geçici olarak temin edilememektedir.
M.Tekin KOÇKAR

1954, Ankara doğumludur. Bolu Erkek Öğretmen Okulu ve İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsü, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünü bitiren Koçkar, 1984 yılında Anadolu Üniversitesi´nde Lisans eğitimini tamamladı. Yüksek Lisansını Anadolu Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Enstitüsünde, Doktorasını Moskova GITIS Sanat Akademisinde ´´Koreografi Rejisörlüğü´´ alanında yaptı.

1980 yılında Anadolu Üniversitesi (Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi), Halkbilim Araştırmaları Merkezinde göreve başlayan Koçkar, 2001 yılında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi´ne geçti. Burada da Halkbilim Araştırma ve Uygulama Merkezi (HAMER)´in kuruluşunu gerçekleştirerek 2019 yılına kadar Müdürlüğünü yaptı. Anadolu Üniversitesi ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi´nde kurduğu Halkdansları Toplulukları ile Yurtiçi ve Yurt dışında birçok gösterinin koreografisini hazırladı, 200´ün üzerinde turne ve festivallere katıldı.
Çocukluğundan itibaren atçılık ile ilgilenen Koçkar, 1974 - 1985 yılları arasında Lisanslı binici olarak Atlı sporlarla ilgilendi. 2007 yılında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Mahmudiye Atçılık Meslek Yüksekokulu´nun kuruluş çalışmalarına katıldı. Bu bölümde ´´At Irkları ve Dağılımı´´, ´´Dünyada Atçılık Uygulamaları´´ ve ´´Atçılık Terminolojisi´´ derslerini verdi. Bu derslerin kitaplarını yazdı.Üniversite Sporları Federasyonu, Binicilik Teknik Kurul üyeliği de bulunan Koçkar, 2019 yılında emekliye ayrıldı. Evli ve iki erkek çocuk babasıdır.

Kişisel web sayfası: https://www.atveinsan.com

Kitap ne anlatıyor?

´´Kafkasya´nın Atları´´ kitabı bütün Kafkasya´da günümüzde yetiştirilen at ırkları, bölgede yaşayan Adige(Çerkes-Kabardey), Abhaz, Karaçay-Malkar, Oset, Çeçen-İnguş, Dağıstan, Azerbaycan halklarının at kültürleri, gelenekleri ve Nart Destanlarını içeren sözlü edebiyatlarını da kapsıyor. Bölgede M.Ö. 3.000´li yıllarda başlayan atlı kültürün günümüze kadar geçirdiği aşama gözler önüne serilmeye çalışılıyor. Bölgede yaşamış eski kültürler olan Maykop ve Koban kültürleri ile Meot, İskit, Sarmat, Alan gibi halkların bölgede bıraktığı izlerin günümüze kadar yansıması ele alınıyor. Mümkün olduğu kadar çok kaynaktan yararlanılarak yapılan bu çalışma yaklaşık 40 yıllık bir araştırmanın ürünü.

Kitapta okuyuculara görsel olarak da bölgenin atları ve at kültürü ile ilgili daha geniş bilgiler vermek amacıyla bol fotoğraf ve Qr Code´ları ile video kullanıldı.

Henüz ürüne yorum yapılmamıştır. İlk sen yorum yapmak ister misin ?