İlim Şehri Isparta (İkinci El)

İlim Şehri Isparta (İkinci El)

70.00 TL
  • Sayfa Sayısı : 240
  • Kağıt Kalitesi : 1. Hamur
  • Ebatlar : 17 x 24.6 x 1.7
  • Barkodu : 12300000700

Daha piyasaya çıkmadan ulusal basında ve televizyonlarda hakkında çok haber ve yazı çıkan, yoğun tartışma konusu olan "İlim Şehri Isparta" kitabı nihayet okuyucusuyla buluşuyor. Memduh Oğuz´un Isparta Valiliği sırasında üretilen ve kurucu başkanı olduğu İlim Şehri Isparta Derneği çerçevesinde ilerleyen İlim Şehri Isparta Projesini anlattığı kitapta Aziz Paul´den Said Nursi´ye, Isparta´nın ilim tarihi içindeki yeri ve önemi vurgulanıyor; 4. Kutsal Kent´in neden Isparta olduğu anlatılıyor. Uluslararası kabul ve destek gören Bilim, Teknoloji ve Kültür Şehirlerinin tanımı olan "Knowledge City", Bilgi Şehri, Bilim Şehri ya da Kültür Şehri konusunda ilk yayın olma özelliğini taşıyor. Özel bir kağıda en güzel Isparta görsellerini içinde barındıran ve sınırlı sayıda basılan eser kapağı cildi ve tasarımıyla seçkin kütüphanelerde yer almayı hakediyor.

Başından itibaren bu kitapta izah edildiği gibi gül, Peygamberimiz (a.s.)´in remzidir. Peygamberimiz (a.s.) de ilmin sembolüdür. Ve çare her zaman ilimde aranacaktır.

Bu belirgin gerçekler en somut biçimde kanıtlanıp ortaya konulduktan sonra; bir slogan olarak "Mekke - Medine - Kudüs Müşerref, Isparta Muvazzaf" dedik. Yani Mekke, Medine ve Kudüs şerefli, Isparta görevlidir. "Ne ile görevlidir?" diye sorulursa, ilim ile görevlidir. "Bunu nereden çıkarıyorsun?" denirse, tabiatından, tarihinden ve gülünden çıkarıyorum diye cevap veririz. Çünkü Isparta tabiatı, tarihi ve sosyolojik yapısı bakımdan ve günümüzde gösterdiği yüksek performansı ile hep İlim Şehri olduğunu göstermiştir. Bugün de hem milletimizin hem de insanlığın hizmetinde İlim Şehri görevini daha yoğun, daha organize ve tanzim edilmiş olarak yerine getirmeye hazır ve isteklidir.

Bu çalışma, Isparta´nın İlim Şehri olarak belirlenmesine ve tanınmasına yöneliktir. Bu amaç gerçekleşirse, Cumhuriyet´imizin 100. yılında Isparta Türkiye´nin İlim Şehri olarak yeniden tarihi misyonuna dönmüş olacaktır. Bu takdirde de sadece milletimiz değil tüm insanlık önemli bir ilim merkezine kavuşmuş olacaktır. Çünkü Isparta, hizmeti evrensel boyutta görebilme ve gerçekleştirebilme kabiliyetine ve idealine sahiptir.
(Tanıtım Bülteninden)

Henüz ürüne yorum yapılmamıştır. İlk sen yorum yapmak ister misin ?