Hanif İsevilik Ve Kur’An 25 %

Hanif İsevilik Ve Kur’An

82.50 TL 110.00 TL
  • Sayfa Sayısı : 131
  • Kağıt Kalitesi : Enzo
  • Ebatlar : 13.5 x 21 x 0.76
  • Barkodu : 9786254072536

Okullarda yıllar boyu öğrendiğimize göre İslam Peygamberi Hz. Muhammed, 7. yüzyılın başlarında yeni bir din getirmiş, yeni bir kutsal kitap kendisine vahiy edilmiş, Mekke ve Medine çevresinden başlayarak bu dini yaymaya çalışmıştır. Fakat Abbasiler tarafından 200 yıl sonra üretilenler dışında, bu bilgileri doğrulayan eş zamanlı başka kaynaklar gerçekten var mıdır?

Yine okullarda yıllar boyu öğrendiklerimize göre Hz. Muhammed, yeni dini yaymak için komşu devletlere davetiyeler göndermiş ve bu amaçla çeşitli savaşlara bizzat katılmıştır. Peki bu savaşlarla ilgili eş zamanlı deliller mevcut mudur? Suriye ve Filistin gibi yerlerde yaşayan Hristiyanlar yeni bir dine davet edilmiş midir ve hatta yeni bir din geldiğinden haberleri acaba olmuş mudur?

Tarihteki ilk Arap devleti olan Emeviler, geleneksel bilgilere göre kısa bir zamanda Asya ve Afrika’ya yayılmış olan ilk Müslüman devletidir. Acaba ömrü oldukça kısa olan bu büyük imparatorluğun dinî inancı gerçekten yeni bir din midir? Bu konuda yine eş zamanlı kayıtlar, bilimsel veriler ve bulgular bize ne söylemektedir?

Doğru soruyu sormanın, bilgeliğin yarısı olduğu söylenir. Elinizde tuttuğunuz bu kitap, yukarıdaki sorulara samimi bir şekilde cevaplar arıyor. Propagandasını yapma gayretinde olduğu gizli veya açık bir ideolojisi yok ve amacı okuyucuyu da bu arayışa katarak objektif bilgiler aracılığıyla en makul sonuçlara ulaşmak. Kısacası bu bir arayış kitabıdır.

Henüz ürüne yorum yapılmamıştır. İlk sen yorum yapmak ister misin ?