Fabian Sosyalizm Çalışmaları 40 %

Fabian Sosyalizm Çalışmaları

111.60 TL 186.00 TL
  • Sayfa Sayısı : 288
  • Kağıt Kalitesi : enzo
  • Ebatlar : 13.5 x 21 x 1.63
  • Barkodu : 9786253741372

Fabian Sosyalizmi, İngiltere´de doğmuş olan ve kademeli, evrimsel yollarla sosyalizmi benimsemeyi savunan bir sosyalist harekettir. Fabian Derneği, 1884 yılında Sidney ve Beatrice Webb, George Bernard Shaw gibi isimler tarafından kuruldu. Bu hareket, devrim yerine yavaş ve istikrarlı bir değişimle toplumsal eşitliği ve sosyal adaleti savunur. Fabian Sosyalistleri, devrimci bir yaklaşım yerine, politika yapma, eğitim ve hukuk gibi araçlar yoluyla toplumsal değişimi gerçekleştirmeyi tercih ederler.
"Fabian Denemeleri" ("Fabian Essays"), 1889 yılında Fabian Derneği tarafından yayımlanan ve derneğin felsefesini, politikalarını ve programını açıklamayı amaçlayan bir dizi deneme ve makaleden oluşan bir kitaptır. Denemeler, George Bernard Shaw, Sidney Webb ve Annie Besant gibi önemli Fabian düşünürleri tarafından yazıldı; dernek üyelerinin fikirlerini ve sosyalist politikalarını detaylıca açıkladı. Fabian Denemeleri, sosyal reform ve değişim yoluyla sosyalizme nasıl ulaşılacağına dair stratejiler ve felsefeler içerir.
Fabian Sosyalizmi, özellikle 20. yüzyılın başlarında, İngiltere´de ve diğer bazı Batı ülkelerinde önemli bir politik ve sosyal hareket haline geldi ve pek çok sosyal reformun ve sosyal hizmetlerin temelini oluşturdu. Bu akım, sosyal politikada daha fazla devlet müdahalesini ve toplumun daha eşit bir şekilde yapılandırılmasını savunurken aynı zamanda demokratik yollarla ve mevcut politik sistemi kullanarak bu hedeflere ulaşmayı amaçlamıştır.

Henüz ürüne yorum yapılmamıştır. İlk sen yorum yapmak ister misin ?