Divan Edebiyatında Şarap Ve Şarapla İlgili Unsurlar (İkinci El) 71 %

Divan Edebiyatında Şarap Ve Şarapla İlgili Unsurlar (İkinci El)

10.00 TL 35.00 TL
  • Sayfa Sayısı : 375
  • Kağıt Kalitesi : Enzo
  • Ebatlar : 16.5 x 23.5 x 2.5
  • Barkodu : 12300008444

Ürün geçici olarak temin edilememektedir.
Klasik Türk şiirinde yüzyıllardır kullanılan kavramlardan biri şaraptır. Şarap gerek kendi anlamı gerekse sonradan kendisine yüklenen tasavvufi anlamlar sayesinde divan şiirindeki önemini her zaman korumayı başarmıştır.
Hazırlanan bu çalışma 16. yüzyıl divan şiirine damga vuran on şairin divanlarının Hakikat ve Mecaz Bağlamında Şarap konusu çerçevesinde taranması sonrasında oluşturulmuştur. Bu çalışma sadece şarabı değil şarap etrafında şekillenen bir edebiyat kültürünü de tanıtmayı amaçlamaktadır.
Çalışma bu sebeple üç bölüme ayrılmıştır. Birinci bölümde edebiyatımızda kullanılan şarap başlı başına bir konu olarak ele alınmış ve şiirlerden hareketle oluşturduğu edebi etki gösterilmeye çalışılmıştır. İkinci bölümde ise şarapla doğrudan ilişki içerisinde bulunan meclis saki kadeh meyhane gibi kavramlar beyitlerden hareketle açıklanmaya ve örneklendirilmeye çalışılmıştır. Üçüncü ve son bölüm ise Şarap Kültürü olarak adlandırılmıştır. Son bölümde divan şiirinde şarap ekseninde gelişip şiirlere akseden adetler uygulamalar ve deyimler tanıtılmaya çalışılmıştır. Ayrıca çalışmada şarapla ilgili olarak akla gelebilecek bir çok kavrama yer verilmiş bu sayede divan şiirinde şarap ve şarapla ilgili kavramların aynı başlık altında toplandığı bir el kitabı hazırlanmaya çalışılmıştır.

Henüz ürüne yorum yapılmamıştır. İlk sen yorum yapmak ister misin ?