Bilinçaltı 25 %

Bilinçaltı

93.75 TL 125.00 TL
  • Sayfa Sayısı : 168
  • Kağıt Kalitesi : Enzo
  • Ebatlar : 13.5 x 21 x 1.5
  • Barkodu : 9786052111901

Sigmund Freud nüfus kaydında (Sigismund Scholomo Freud d. 6 Mayıs 1856, Pribor, Moravya, Avusturya-Macaristan İmparatorluğu (bugün Çek Cumhuriyeti) - ö. 23 Eylül 1939, Londra, Birleşik Krallık) psikanaliz öğretisini geliştirmiş olan Avusturyalı nörolog. Kişiliğin 5 farklı dönemden geçerek geliştiğini öne süren Psikoanalitik Kuram´ın kurucusudur.
Orta seviye bir Yahudi yün tüccarının, kırk yaşındayken, kendisinden yirmi yaş küçük bir kadınla yağtığı ikinci evliliğinden dünyaya geldi. Ekonomik bunalımdan dolayı ailesi Viyana´ya yerleşmek zorunda kaldıklarında, Freud henüz 4 yaşındaydı. 1938 yılına kadar burada yaşadı. 1908´te Viyana Psikanaliz Derneği kuruldu. Bu olay, Freud için bir dönüm noktasıydı, Yaşamım ve Psikanaliz kitabında buna büyük yer verdi. Ancak bu tarihten önce bile Freud´un çevresinde çözümlemenin giderek kurumlaştığı görülür. 1902´den sonra ´´Çarşamba Günleri Psikoloji Derneği´´ adı altında başta P. Federn, O. Rank, W. Stekel ve Alfred Adler olmak üzere, Freud´un ilk yandaşları bir araya toplandılar. 1904´de E. Bleuer´le yazışmaya başladı. 1907´de Bleuer´in asistanı Carl Gustav Jung tarafından ziyaret edilir. Jung aynı yıl Zürih´te Freud Derneği´ni kurdu. Bu Freud için büyük bir başarıydı, zira psikanaliz artık ülke sınırlarının dişina çıkmıştı. Takip eden yıllarda Jung, 1. Psikanaliz Kongresi´ne katıldı ve psikanaliz üzerine konferanslar vermek üzere Freud ile birlikte ABD´ye yolculuk etti. Freud 1910-1920 yıllarında Psikanaliz Üzerine, Bir Paranoya Vakası, Özyaşam Öyküsü Üzerine Psikoanalitik Gözlemler; Başkan Screber, Totem Ve Tabu, Narsizmin İncelenmesine Giriş, Yas Ve melankoli adlı eserleri yayımladı.
1938´de Naziler´in Viyana´ya girmesiyle birlikte en küçük çocuğu Anna ile birlikte Avusturya´yı terk etmek zorunda kalarak Londra´ya yerleşti. Ölümüne dek tedavi ve çalışmalarına burada devam etti.

Henüz ürüne yorum yapılmamıştır. İlk sen yorum yapmak ister misin ?