Türklüğün Dirilişi Kurtlar Ocağı 25 %

Türklüğün Dirilişi Kurtlar Ocağı

22.50 TL 30.00 TL
  • Sayfa Sayısı : 340
  • Kağıt Kalitesi : Kitap Kağıdı
  • Ebatlar : 13.5 x 21 x 3
  • Barkodu : 9786257073103

Ürün geçici olarak temin edilememektedir.
Türk Milliyetçiliği, tarihimizde önce “Kültürel Türkçülük” olarak temayüz etmiştir. İmparatorluk devirlerinde asırlar boyu göz ardı edilen Türk kimliği, Tanzimat Devri ve sonrasındaki aydınların, dil-edebiyat alanında ortaya koyduğu eserler üzerinden kendisini ilk olarak kültür hayatında göstermeye başlamıştır.
20. Yüzyıl’ın başında Gaspıralı İsmail, Yusuf Akçura ile Ziya Gökalp, görüşleriyle Kültürel Türkçülüğü bir adım ileri taşıyarak, ona millî-ideolojik hüviyet kazandırmışlardır.
Balkan topraklarının kaybedilmesinden sonra İttihatçılar’ın devlet politikası haline getirdiği Türk Milliyetçiliği, Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde emperyalizme karşı yürütülen millî mücadelenin temel ideolojisi ve meşalesi olmuştur.
Türk Milliyetçiliği, imparatorluk idarelerinde esamisi dahi okunmayan, hakir görülen öksüz bir halkın, asimile olmayı reddederek özüne dönme ve millî şahsiyetini bulma mücadelesinin isyankâr tezahürü olarak da değerlendirilebilir.
“Kurtlar Ocağı”, Selçuklu ve Osmanlı asırlarında Orta Asya’da unutulan Türklüğün yeniden dirilişinin çileli hikâyesidir.

Henüz ürüne yorum yapılmamıştır. İlk sen yorum yapmak ister misin ?