Solda Teoriler Ve Tarihsel Tartışmalar 83 %

Solda Teoriler Ve Tarihsel Tartışmalar

2.00 TL 12.00 TL
  • Sayfa Sayısı : 176
  • Ebatlar : 13 x 21 x 1
  • Barkodu : 9789944143301

Ürün geçici olarak temin edilememektedir.
Küresel ekonomik kriz nedeniyle liberal ekonomistlerin ve dev şirketlerin yöneticilerinin suratlarındaki endişeli ifadeyi gördükçe insan sormadan edemiyor; "Acaba Marks haklı mı çıktı?"

21. yüzyılın bu ilk yıllarında, Tarihin Sonu´nun geldiğini iddia edenlere tokat gibi yanıtlar veren ve etnik çatışmalar, açlık, fakirlik, savaşlar, emperyalizm, haksız bölüşüm, çevre kirliliği, ekonomik krizler gibi çok ciddi sorunlarla boğuşan dünyamızda, sol yeniden keşfedilmeye ve tartışılmaya başlandı. Türkiye´de ise sol henüz 12 Eylül travmasından kurtularak küreselleşmenin olumsuz etkileri ve Türkiye´nin sosyal sorunlarına çözüm bulacak projeler geliştirmeyi başaramadı.

Bu kitapta; Liberal sol eğilimlerle giderek gerçek sol değerlerden uzaklaşan, dünyadaki emperyal merkezler tarafından üniter ulus-devleti yıkma kavgalarında araç haline getirilerek, sınıfsal politikalardan vazgeçen ve yalnızca kimlik politikalarına yönlendirilen solun, gençlere; yeniden tarihsel değerleriyle tanıtılması amaçlanmış ve süregelen birçok teorik-tarihsel tartışma gündeme getirilmiştir.

Henüz ürüne yorum yapılmamıştır. İlk sen yorum yapmak ister misin ?