Liberalizm Demokrasi Ve Türkiye Modeli 80 %

Liberalizm Demokrasi Ve Türkiye Modeli

3.60 TL 18.00 TL
  • Sayfa Sayısı : 414
  • Kağıt Kalitesi : Enzo
  • Ebatlar : 11 x 18 x 3
  • Barkodu : 9789756381519

Ürün geçici olarak temin edilememektedir.
"Her şeyden önce, liberalizm politik bir doktrindir. Dolayısıyla liberallik de ahlaki değil politik bir duruştur. Bu demektir ki, liberalizmin normatif önermeleri esas itibariyle politik alana yöneliktir, kişilerin ahlaki tercihleri hakkında zorunlu olarak bir yön belirtmez. Liberalizm insanlara hayatı nasıl yaşamaları gerektiğini söylemez, onlara sadece bir "toplum" olarak bir arada yaşamak istiyorlarsa bunun nasıl bir genel çerçeve içinde olması gerektiğine ilişkin öneriler sunar. Liberalizmin önerdiği çerçeve pozitif amaçlardan ziyade mümkün olduğunca usuli esaslara dayanan, bir hayli gevşek bir siyasal birliktir. Bu siyasal birliğin yapı taşlarını şöyle özetleyebiliriz: anayasal devlet ve hukukun üstünlüğü, bireysel özgürlük ve insan hakları, sınırlı ve tarafsız devlet, kuvvetlerin yatay ve dikey ayrılığı, piyasa ekonomisi."
Bu kitap Anayasa hukuku ve siyaset teorisi alanındaki eserleriyle tanınan Prof. Dr. Mustafa Erdoğan´ın son 7-8 yıl içerisindeki kısa yazılarından yapılan bir derlemedir. Bunların hemen hemen tamamı daha önce çeşitli gazetelerde yayımlanmıştır. Okuyunca göreceksiniz ki, burada bir araya getirilen yazılar ilk bakışta daınık gibi görünseler de, "Liberalizm, Demokrasi ve türkiye Modeli" genel başlığı altında sistematik hale getirilmeleri hiç de yanlış olmamıştır.

Kitap aynı zamanda son yılların Türkiye siyasetinin eleştirel bir anlatımı olarak da okunabilir. Bunu ülkemizin son dönem siyasi gündeminin liberal perspektiften kaleme alınmış bir "seyir defteri" olarak görebilirsiniz. Bu dönemde Türkiye´nin siyasi gündeminde yer alıp da bu "seyir defteri"ne girmemiş olan hemen hemen hiçbir konu veya sorun yoktur.

Henüz ürüne yorum yapılmamıştır. İlk sen yorum yapmak ister misin ?