Karagöz Gazetesi´Nin Çizgileriyle I. Dünya Savaşı 30 %

Karagöz Gazetesi´Nin Çizgileriyle I. Dünya Savaşı

84.00 TL 120.00 TL
  • Sayfa Sayısı : 612
  • Kağıt Kalitesi : 1. Hamur
  • Ebatlar : 33.5 x 23 x 3.5
  • Barkodu : 9786051362328

Ürün geçici olarak temin edilememektedir.
Stratejik açıdan önemli bir coğrafyada bulunan Osmanlı Devleti, her zaman büyük devletlerin ilgi alanı olmuştur. Birinci Dünya Savaşı öncesi yaşanan siyasi, sosyal, ekonomik ve askeri alanlardaki sorunlar nedeniyle Osmanlı ülkesindeki kaotik ortam, sömürgeci güçlerin iştahlarının kabarmasına yol açmışi paylaşma projelerinin hayata geçirilmesini tetiklemiştir.

Politize olmuş bir ordu ile Balkan Savaşı´ndan büyük topraklar kaybederek çıkan Osmanlı Devleti´nin son savaşı Birinci Dünya Savaşı olmuştur. Balkan Savaşı´nın yarattığını travmanın etkisinin geçmediği bir dönemde Birinci Dünya Savaşı´na katılan Osmanlı Devleti, bir taraftan Rusya, bir taraftan da İngiltere ile savaşırken Fransa da bu iki devleti karşısında yalnız bırakmamamıştır. Farklı coğrafyalarda farklı cephelerde savaşan Osmanlı Devleti, "Hasta Adam" olarak nitelendirilse de kendisinden beklenmedik bir şekilde savaşa dört yıl dayanmış ve Çanakkale Cephesi´nde, Balkan Savaşı´nda kaybettiği itibarı yeniden kazanmıştır. Diğer cephelerde zaman zaman başarılı muharebeler gerçekleştirse de, Bulgaristan´ın teslim olmasının etkisiyle 1918 yılı sonlarına doğru mütareke imzalamak zorunda kalmıştır.

Ankara Üniversitesi Türk İnkılap Tarihi uzmanları, bu esksiklikten hareketle Karagöz gazetesi´ni incelemişler ve savaşla ilgili olarak 1914-1918 yılları arasında yayımlanan karikatürlerden en çarpıcı olanları seçerek, yayıma hazır hale getirmişlerdir. Ankara Üniversitesi´nin kuruluşunun 70. yılı kutlamaları hazırlıklarının devam ettiği bir dönmde,, toplumla buluşturulan bu kıymetli eserin, İngilizce Ve İspanyolca´ya çevrilmesi sağlanmış, böylelikle içeride ve dışarıda daha geniş çevrelere ulaşmasının yolu açılmıştır.

Henüz ürüne yorum yapılmamıştır. İlk sen yorum yapmak ister misin ?