Hayvan Çiftliğine Dönüş 80 %

Hayvan Çiftliğine Dönüş

1.30 TL 6.50 TL
  • Sayfa Sayısı : 80
  • Kağıt Kalitesi : Enzo
  • Ebatlar : 11 x 18 x 0.3
  • Barkodu : 9789756381069

Ürün geçici olarak temin edilememektedir.
George Orwell ünlü romanı "Hayvan Çiftliği"ni, Rusya tarihinin 1917 Devrimi´yle başlayıp, ülkenin II. Dünya Savaşı´na dahil olmasıyla son bulan dönemi etrafında kurgulamış ve kolektivizmin menfi neticelerini net bir şekilde ve isabetle resmetmişti. Ancak kendisi, kendi kuşağından pek çokları gibi, devlet mülkiyeti ve merkezi planlamanın yaratacağı ekonomik sorunları kavrayamamıştı.
Orwell aslında, o acımasız diktatörlerce yönetilmediği takdirde, Rus Devrimi´nin yeni bir toplum yaratmakta hayli başarılı olabileceğine inanmış samimi bir sosyalistti. Oysa "Hayvan Çiftliği"nin yayınlanmasından yıllar sonra bugün bizler artık kolektivist ekonominin başarısızlığı, özel girişim ve piyasa temelli fiyat mekanizmasının avantajları konusunda zengin bir tecrübe birikimine sahibiz.

"Hayvan Çiftliği´ne Dönüş"ün yazılmasındaki amaç da, Orwell´in, kolektivizmin iktisadi yeterliliği konusundaki görüşlerini yeniden gözden geçirmektir. Abrams´ın eseri, Orwell´in bıraktığı yerden Hayvan Çiftliği´ne geri dönüyor ve Çin Halk Cumhuriyeti´nde 1979-1989 yılları arasında yaşanan olayları masalsı bir anlatımla okuyucuya aktarıyor.

Henüz ürüne yorum yapılmamıştır. İlk sen yorum yapmak ister misin ?