insancilkitap 83.42 %

Deli Raşit Ustadan Türk Ve Dünya Mutfağı Kırmızı Et Yemekleri (İkinci El)

19.90 TL 120.00 TL
  • Sayfa Sayısı : 528
  • Kağıt Kalitesi : Enzo
  • Ebatlar : 22.5 x 22.5 x 3
  • Barkodu : 12300002879

Ürün geçici olarak temin edilememektedir.
Dolu dolu bir hayat yaşadım; sanırım benim gibi çok gezen bir aşçı yoktur. Hep gezip yeni yerler ve yeni yemekler bulmaya çalıştım; buldum da.

Şu ya da bu sebeple 80´den fazla ülkeye gitmiş ve beş ülkede beşyıldızlı otellerde Mutfak Şefliği yapmış biriyim. Gittiğim her ülkede, o ülkeye ait yemekleri ve nasıl yapıldıklarını görmeye, tatmaya; bulabildiğim tüm yemekler üzerine olan dökümanları toplamaya çalıştım. Bunların birçoğunu şeflik yaptığım otel ve restoranlarda uygulayarak denedim. Hepsi de büyük ilgi gördü. Bunların büyük çoğunluğunu kitabıma aldım. O sebeple bu kitapta çok şey bulacağınıza eminim ve bu da beni yaşadığım sürece mutlu edecektir.

Turizm Bakanlığı´nın talimatı ve katkısı ile Avrupa´da, Asya´da, Afrika´da, Uzakdoğu´da gitmediğim pek ülke kalmadı. Türk yemeklerini her ülkede, her akşam 600 kişilik büfeler yaparak tanıttık.

1982 yılında, Turizm Bakanlığı tarafından Tokyo´da yapılacak olan Aşçılar Yarışması´na gönderildim. Hakkımın yenmesine rağmen, dünya ikincisi oldum. Güney Afrika´ya, Fildişi Cumhuriyeti´ne yine Bakanlık kanalı ile gönderildim. Dünyanın en elit gurmelerinin seçeceği ve 45 ülkenin katıldığı bir yarışmaya girdim. Ekibimle birlikte bize tahsis edilen mutfakta yüzlerce yemek hazırladık. Sıra bize geldiğinde; 450 kişi, yaptığımız yemekleri görünce şaşırdı. Yemek sonunda bizi sahneye çıkarttılar ve ayakta alkış tufanına tuttular. Bu yarışma sonunda da bizi dünya ikincisi ilân ettiler.

Nihayet bu birikimlerimi kitaplaştırıp sizlere aktarmaya çalıştım; faydalı olmasını dilerim.
(Tanıtım Bülteninden)

Henüz ürüne yorum yapılmamıştır. İlk sen yorum yapmak ister misin ?