Çocuklarda Sorumluluk Eğitimi 25 %

Çocuklarda Sorumluluk Eğitimi

116.25 TL 155.00 TL
  • Sayfa Sayısı : 221
  • Kağıt Kalitesi : Enzo
  • Ebatlar : 13 x 21 x 1
  • Barkodu : 9786059869706

Yetişkin bireylerin sağlıklı ruh dinginliğine erişmesinde çocukluk yıllarından itibaren kazandırılan yetiler bireyin kendini gerçekleştiren ve gereksinimlerini doyururken ilkeli, çatışmayan, çözüm sunan, iradeli, özsaygısı mutlak, toplumsal saygıdan uzak olmayan onurlu ve erdemli bir kişiye ulaşmada sorumluluk prensibi en etkin karakter özelliğidir.
Anne-Babalar, Öğretmenler ve Rehber Öğretmenler Sorumluluk sahibi bireyler yetiştirmede üzerine düşeni yapmak için sorumluluğu tanımalı kaynağını ve verme şeklini bilmelidirler. Ayrıca bu karakter eğitimini verirken iletişimin nasıl kurulacağı ve ödül-ceza yönteminin yaş gruplarına göre nasıl işletileceğini pratik yollarla uygulamalarını görmeleri gerekir.
Sonuç olarak; çocuğun karakter eğitiminde önemli olan sorumluluk kavramını ve edinimini verebilmek için geleneksel söylemlerden uzaklaşmak ve uygulanabilir eğitim programlarıyla bunları gerçekleştirmek gerekir. İkinci baskıda geliştirilmiş olduğumuz davranışının ölçümüne ait iki ölçeğinde uygulama ve değerlendirme yönergesiyle ilgililere sunuyoruz.
Yayın Yılı 2015
Sayfa Sayısı 224

Henüz ürüne yorum yapılmamıştır. İlk sen yorum yapmak ister misin ?